המטבח הצרפתי במיטבו

פריז ידועה ביין המשובח, באוכל ובתרבות הקולינרית שמחלחלת לכול מסעדה ובית קפה מקומי, והדבר הכי קשה הוא להחליט לאיזו מסעדה ללכת קודם. תרבות האוכל הצרפתי היא יחודית, מלווה בגאווה, במרכיבים בלעדיים ובטכניקות מיוחדות. קחו בחשבון שמי שלא חווה את האוכל הצרפתי, האזורי והלאומי, לא באמת חווה את פריז. אז מה בתפריט? במקום להמליץ על מסעדות ספציפיות, הנה המאכלים שפשוט אסור לכם לפספס:

מאכלים צרפתיים מפורסמים

יש כמה מזונות ומשקאות בסיסיים שהם צרפתיים באופן מובהק, וכדאי להכירם ולו רק כדי לדעת מה להזמין כשאתם במסעדה או בבית קפה:
- Coq au vin (מבוטא co co van) – עוף מבושל ביין אדום עם פטריות ולפעמים עם שום.
- Crêpes – קרפים, פנקייק שטוח ממולא בפירות או בקרם.
- באגט – כמובן, כיכר הלחם הצרפתית הארוכה.
- מוס שוקולד – קינוח קל מהאוויר...
- Éclair – (מבוטא ay clair) פחזנית.
- Crème Brûlée – (מבוטא crehm broo lay) – פודינג בציפוי קרמל מוקשה.

 

 לחם, גבינות ויין

רוב הצרפתים אוכלים לחם, גבינות ויין על בסיס יומיומי.
- גבינות אומן (Artisan) – יש בצרפת כ-400 סוגים שונים של גבינות צרפתיות והן מסווגות לפי  החלב שממנו יוצרו (פרה, עז או כבשה), אם הן מפוסטרות או לו, ולפי הדרך שבה נסחטה הגבינה. כל אזור בצרפת ידוע בסוג הגבינה שלו. נסו לדגום כמה סוגים שאפשר.
- לחם ומאפה – בצרפת, רוב האנשים הולכים למאפייה, ובצרפתית, בולנג'רי (Boulangerie), כדי לקנות לחם טרי' או אופים אותו בבית מדי יום. הלחם נאכל בדרך כלל עם שוקולד או גבינה.
- יין – כמו הגבינות, כך גם היין מסווג לפי האזורים השונים בצרפת, ובפריז תוכלו למצוא את כל הסוגים. היין מוגש בדרך כלל בארוחת הערב יחד עם מים או סודה. דרך אגב, שמות היינות הצרפתיים הידועים ביותר קרויים על שם אזור הגידול והייצור – כמו שמפניה מאזור שמפין או יין בורגונדי שמיוצר ב... בורגונדי כמובן.