המטבח הצ'כי במיטבו בפראג

​​​​המטבח של צ'כיה מושפע מאוד מהמטבח של המדינות השכנות: גרמניה, פולין, הונגריה ואוסטריה, והוא סבל מאוד מארבעה עשורים של דיקטטורה קומוניסטית.

בפראג תמצאו הרבה בשר והיכן שיש בשר כמעט תמיד יש גם רוטב וכופתאות (אי אפשר להישאר אדישים לכופתאות הלחם הספוגיות – או שתאהבו אותן מאוד או שבכלל לא). פראג היא גם המקום שבו אפשר למצוא את הבירה הטובה ביותר עלי אדמות, כי אומנות ייצור הבירה בצ'כיה רק הולכת ומשתפרת ככל שחולפות השנים.

כמו בערים גדולות אחרות, איכות המזון משתנה מאוד בין המסעדות, במיוחד במסעדות הזולות שמפוזרות בעיר העתיקה ומהוות מלכודת לתיירים. אבל כדי שיהיה לכם מושג כלשהו לגבי מה שמסתתר מאחורי שם המנה בתפריט, הנה שניים מהמאכלים היותר פופולריים בפראג:

  • טטראאק (Tatarák) – מנה שדומה לסטייק טרטר הצרפתי. הטטראאק היא מנה טריה וכוללת בשר בקר נא טחון מעורבב עם חלמון ביצה, בצל קצוץ, חרדל, מלח, פלפל, פפריקה ואולי גם מלפפון חתוך לקוביות. בדרך כלל המנה מוגשת עם רוטב או קטשופ ווסטרשייר. הטטראאק מוגשת כך שכל מרכיביה מופרדים, כך שכל אחד יכול לערבב את מרכיבי המנה לפי טעמו. בדרך כלל, הטטראאק מוגשת עם לחם פריך.

  • אובוקנה קנדליקי (Ovocné knedlíky) – מנת בית צ'כית מתוקה שחזרה לאחרונה למספר מסעדות בפראג. המנה מורכבת מכופתאות פירות טריות וטעימות ממולאות בדרך כלל בתותים עונתיים, משמש, שזיפים או ריבת שזיפים. יש גם מסעדות שמציעות תוספות מפתות כמו שוקולד, קינמון או זנגביל מגורר. אם אתם לא רוצים שמיד יזהו אתכם כתיירים, הזמינו מנה זו לארוחת הצהרים ולא לארוחת הבוקר או לקינוח.