המטבח הרומאי במיטבו

אחד התענוגות האהובים על הרומאים הוא לצאת למסעדה, והשילוב של רומנטיקה באוויר ואוכל מצוין הוא ערובה לבילוי נעים. יש ברומא לא מעט מסעדות עכשוויות עטורות כוכבים שמגישות מזון ויין גורמה, אבל לארוחה רומית אמתית כדאי לחפש את הפיצריות הקולניות האיטלקיות בשכונות העליזות של העיר. למקומות אלה מגיעים המקומיים כדי לאכול עם החברים או בני המשפחה וליהנות מפיצות פריכות, פסטות טעימות, יין לבן צונן שמגיע מגבעות קסטלי רומאני (Castelli Romani) הסמוכות.

אגב, הפיצה הראשונה בכלל לא היתה איטלקית. הרבה לפני הרומאים נהגו היוונים בעת העתיקה להכין מעין פיתה שעליה הם מרחו שום ועשבים. כנראה שהמילה "pizza" התפתחה מהמילה הלטינית "pinsa", כינוי לאותה פיתה יוונית. מה שכן, האיטלקים היו הראשונים שהוסיפו עגבניות לפיצה במאה ה-18, כשהעגבניה עדין נחשבה למזון רעיל על ידי האירופאים.

פיצריה – פיצאריום (Pizzarium)

מסעדת פיצאריום, מגישה את אחת הפיצות הטעימות ביותר ברומא. ריבועי בצק חתוכים בקפידה עם שילובים מקוריים של מרכיבים עונתיים מוגשים על מגשי נייר. כאן תוכלו ליהנות גם ממבחר יומי של קציצות אורז פריכות ומטוגנות שנקראות סופלי (supplì).

כתובת: Via della Maloria 43

מסעדת נצ'י (Necci)

מסעדת נצ'י האיקונית נפתחה כגלידריה בשנת 1924 והיתה אחת האהובות על במאי הקולנוע המפורסם פייר פאולו פאזוליני. נצ'י היא מקום נהדר למשקה או ארוחה. המסעדה מציעה בישול איטלקי מתוחכם שמתאים לכל המינים והסוגים ולכול הגילאים ומרפסת גן יפה ועצים. מסעדה אידיאלית למשפחות.

כתובת: Via Fanfulla da Lodi 68

מסעדת באבט (Babette)

באבט מנוהלת על ידי שתי אחיות שבעבר הפיקו מגזין אופנה. פנים המסעדה מתהדר בשיק של קירות לבנים חשופים שעליהם תלויים שלטי וינטג' צבעוניים. הבישול כאן טעים עם טוויסט צרפתי מתוחכם ויצירתי. מנת "הטורטה של באבט" היא מזון אלים – עוגת גבינה ולימון קלה כמו האוויר.

בסופי שבוע מוצעת ארוחת צהרים בופה שהיא עסקה טובה שכוללת מים, לחם, קינוח וקפה.

כתובת: Via Margutta 1